Příprava smoothie tyčovým mixérem není zrovna obvyklým způsobem výroby tohoto nápoje. Mnohem praktičtější je pro tyto účely uzavřený mixér. Nicméně v domácnostech bývá tyčový (neboli ruční) mixér obvyklejší. S takovým zařízením je výroba smoothie také možná.
V první řadě si musíme připravit dostatečně vysokou sklenici či nádobu, ve které budeme ingredience mixovat. Ingredience by před mixováním neměly tvořit více než 3/4 této sklenice. Jakmile máme všechny potřebné suroviny ve sklenici, vložíme mixér a začínáme mixovat na nejnižší rychlost. Tu můžeme postupně navyšovat, dokud naše smoothie nedosáhne požadované konzistence. Poté mixér vypneme.
Pokud je konzistence příliš hustá, můžeme přilít trochu vody a zamixovat ji do nápoje. Pokud jsme to s vodou přehnali a nápoj máme příliš řídký, přidáme půl banánu nebo jogurtu na zahuštění.