Když se člověk podívá na suroviny použité na toto ředkvičkové smoothie z podmáslí, tak by ho to mohlo odradit. To by ale byla chyba. Kombinace zeleniny a kysaného mléčného výrobku není ničím neobvyklým. Vezměte si kupříkladu takové tzatziki. Jejich hlavní přísady tvoří salátová okurka a řecký jogurt a jak jsou mezi lidmi oblíbené. Takže se ničeho nebojte a tento recept vyzkoušejte. Jedná se vlastně o takový nakyslý tekutý jogurt s ředkvičkovou příchutí.
Ingredience
7 ředkviček
4 až 5 listů salátu little gem
Šťáva z poloviny limetky
Hrnek podmáslí
1 lžíce medu, datlového sirupu nebo něčeho podobného
¼ lžičky mleté sladké papriky
Špetka soli
* Doporučuji přidat také jednu lžičku Blendea SUPERGREENS
Postup
Ředkvičkám okrájejte konce a společně se salátovými listy je pořádně opláchněte pod tekoucí vodou. Následně dejte všechny suroviny do mixovací nádoby smoothie makeru a rozmixujte.
Poznámka: Nemějte strach uvedené suroviny nějakým způsobem obměnit za adekvátní náhradu. Když například místo podmáslí použijete kefír, nebo acidofilní mléko, nic s tím nezkazíte. Stejně tak může limetku zastoupit citrón a little gem třeba salát lollorosso.
Ředkvičkové smoothie z podmáslí a jeho nutriční hodnoty
Kalorie celkem | 180,2 |
Tuky | 2,5 g |
– Z toho nasycené mastné kyseliny | 1,4 g |
– Z toho polynenasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
– Z toho mononenasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Cholesterol | 9,8 mg |
Sodík | 428 mg |
Draslík | 552,3 mg |
Sacharidy | 31,5 g |
– Z toho vláknina | 1 g |
– Z toho cukry | 31,1 g |
Proteiny | 8,8 g |
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A | 11,7 % |
Vitamín B12 | 9 % |
Vitamín B6 | 6 % |
Vitamín C | 31 % |
Vitamín E | 1,2 % |
Vápník | 30,6 % |
Měď | 2,9 % |
Kyselina listová | 11,9 % |
Železo | 3 % |
Hořčík | 7,9 % |
Mangan | 9,2 % |
Niacin | 1,7 % |
Kyselina pantothenová | 7,7 % |
Fosfor | 28,5 % |
Riboflavin | 24,5 % |
Selen | 7,5 % |
Thiamin | 7,2 % |
Zinek | 8,1 % |