Velice jednoduché a rychle hotové banánové smoothie.
Ingredience
2 banány
150 g vanilkového jogurtu
10 kostek ledu
* Můžete přidat i jednu lžičku Blendea SUPERGREENS
Postup
Banány oloupeme a nalámeme na kusy. Pak banány společně s vanilkovým jogurtem a kostkami ledu vložíme do smoothie makeru a mixujeme dojemna. Banánové smoothie je hotové.
Poznámka
Jestliže nemáme vanilkový jogurt, nebo ho nechceme použít, lze místo něj použít obyčejný bílý jogurt a navrch k tomu přidat jednu polévkovou lžíci medu.
Banánové smoothie a jeho nutriční hodnoty
Všechny níže sepsané nutriční hodnoty pro banánové smoothie jsou pochopitelně přibližné. Vždy bude záležet na kvalitě a skutečném množství použitých surovin. Tyto faktory se budou samozřejmě v každém jednotlivém případě do jisté míry lišit, a proto není možné výživové hodnoty naprosto přesně stanovit. Pokud však budete v maximální možné míře dodržovat doporučené množství ingrediencí, které budou mít zároveň dostatečnou kvalitu, lze se na níže uvedené údaje takříkajíc „plus-minus“ spolehnout.
Kalorie celkem | 287,3 |
Tuky | 0,8 g |
– Z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
– Z toho polynenasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
– Z toho mononenasycené mastné kyseliny | 0 g |
Cholesterol | 3,8 mg |
Sodík | 75,4 mg |
Draslík | 1074,4 mg |
Sacharidy | 67,6 g |
– Z toho vláknina | 6,1 g |
– Z toho cukry | 37,5 g |
Proteiny | 6,8 g |
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A | 16,5 % |
Vitamín B12 | 0 % |
Vitamín B6 | 68,3 % |
Vitamín C | 35,9 % |
Vitamín D | 17 % |
Vitamín E | 3,3 % |
Vápník | 18,8 % |
Měď | 13 % |
Kyselina listová | 11 % |
Železo | 4,1 % |
Hořčík | 17,8 % |
Mangan | 18,1 % |
Niacin | 6,3 % |
Kyselina pantothenová | 6,1 % |
Fosfor | 13,2 % |
Riboflavin | 14 % |
Selen | 3,6 % |
Thiamin | 6,9 % |
Zinek | 2,7 % |
Alternativní použití surovin pro banánové smoothie
Jak už jsme naznačili výše, není nezbytně nutné použít vanilkový jogurt. Do tohoto smoothie můžete dát jogurt s prakticky jakoukoliv příchutí dle vlastních preferencí. Určitě se nabízí též možnost použít jakékoliv (ochucené i neochucené) acidofilní, či kefírové mléko.